Equity Traded Funds
Nyheter

Equity Traded Funds

Equity Traded Funds har blitt veldig populære de siste 10 årene. Denne typen fond kan passe for passive investorer som sparer langsiktig og aktive tradere.

Hva er Equity Traded Funds?

Kort forklart er Equity Traded Funds børsnoterte fond. Altså er det en eiendel i et fond som investerer i en bestemt type selskaper. De viktigste forskjellene mellom vanlige fond og børsnoterte fond er selvsagt at sistenevnte omsettes på børs. Dersom du for eksempel skal kjøpe eller selge en andel i et vanlig fond vil fondsforvaltene være motpart, altså selger eller kjøper. Selger eller kjøper du derimot Equity Traded Funds vil normalt en vanlig investor eller trader være motpart.

At ETF omsettes på børs betyr også at ordrene dine har umiddelbart oppgjør. Legger du inn en kjøpsordre på et fond og kursen du er villig til å gi har selgere på samme nivå vil du motta dine ETF med en gang. Legger du derimot inn en kjøpsordre på et vanlig fond vil det som regel ta en dag eller tre før du har fondsandelene på konto. At ETF omsettes på børs har også en annen konsekvens. Nemlig at du hele tiden kan følge med på oppdaterte kurser. Med vanlige fond har du som regel kun gårsdagens kurs å forholde deg til.

ETF er også veldig omfattende. Dette er fond som kan tracke en bestemt indeks, et utvalg av selskap som driver innenfor en bestemt sektor, eller en råvare. Enkelte børsnoterte fond har også innebygd gearing, noe som kan gi høyere avkastning, men samtidig også høyere risiko.

Utvalgte Equity Traded Funds

  • Navn: Invesco Solar ETF
  • Ticker: TAN
  • Yield 1 år: 258,61 %*

*Pr 11.01.21 Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.


Kapitalen din er utsatt for risiko.

  • Navn: ARK Innovation ETF
  • Ticker: ARKK
  • Yield 1 år: 170,12 %*

*Pr 11.01.21 Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.


Kapitalen din er utsatt for risiko.

  • Navn: Global X Lithium & Battery Tech ETF
  • Ticker: LIT
  • Yield 1 år: 149,80 %*

*Pr 11.01.21 Historisk avkastning er ingen garanti for fremtidig avkastning.


Kapitalen din er utsatt for risiko.

Equity Traded Funds og trading

Børsnoterte fond har et par kvaliteter som gjør at de passer godt til trading på nett. Noe vi mener er spesielt bra, er at disse kan gi en god risikodiversifisering. Nå for tiden er det veldig populært med grønne aksjer, og disse er følgelig høyvolatile, og kan gjerne bevege seg 10+ prosent opp eller ned på en dag. Slik verden ser ut i dag er det liten tvil om at flere av disse selskapene kommer til å bli store, og samtidig sikre god avkastning til investorene. Problemet er bare at det er vanskelig å vite hvilke selskap det er. Dermed kan det å trade en sektor være en god løsning. Ved å kjøpe en ETF som dekker en bestemt sektor vil du minske selskapsrisikoen på tradingposisjonen.

De fleste ETF er satt sammen av opsjoner og andre typer verdipapirer, og for å sikre at ETFen gir samme avkastning som for eksempel indeksen det skal speile blir det ofte oppgjør. Flere fond gjør dette på daglig basis, og dette har selvsagt en kostnad. Derfor er det viktig å sammenligne et par fond for å finne det som gir best avkastning og har lavest kostnader.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *