Beste CFD handelsplattform test norge contract for difference differansekontrakter trading platform
Nyheter

Beste CFD handelsplattform

Innhold – finn beste CFD handelsplattform for:

Contract For Difference

Contract For Difference eller CFD er en finansiell kontrakt som gir deg eksponering mot kursutviklingen til det underliggende instrumentet. Det betyr at en CFD på Tesla aksjen vil følge kursutviklingen til Tesla aksjen. Altså, stiger kursen til Tesla, vil også CFD på Tesla stiger, og motsatt, faller kursen på Tesla aksjen vil også CFD på Tesla falle.

En CFD på en aksje gir deg kun eksponering mot selve aksjekursen. Det betyr at du ikke eier selve aksjen. Det betyr igjen at du ikke kan stemme over vedtak på generalforsamling. Men, du har rett til å motta utbytte dersom du eier CFD på en aksje som utbetaler utbytte. Her vil du motta utbytte fra utstederen av CFD-en, og ikke fra aksjeselskapet.

Tidligere var det vanlig å trade valuta med Contracts For Difference. I dag har markedet for CFD trading blitt utvidet til å omfatte aksjer, indekser, ETF, ETN, obligasjoner, råvarer, valuta og kryptovaluta. Enkelte CFD handelsplattformer tilbyr også CFD trading som gir deg eksponering mot opsjoner. CFD kan dermed være et instrument som gjør tilgangen til eksponering mot ulike finansielle instrumenter enklere.

Kurtasjefritt, men…

I de aller fleste tilfeller vil du ikke betale kurtasje når du kjøper eller selger en CFD. Kostnadene for transaksjonen blir derimot dekket av spread. Spread er forskjellen mellom kjøpskurs og salgskurs som blir stilt av market maker. Hvor stor spreaden er varierer fra CFD handelsplattform til CFD handelsplattform, og det kan være store forskjeller på denne. Er du en aktiv trader vil det derfor være viktig å velge den handelsplattformen som har lavest spread. En høy spread kan nemlig spise opp mye av avkastningen din over tid.

Gearing og shorting

I finanspressen og aviser som tidvis skriver om aksjer og trading har CFD ofte et dårlig rykte. Grunnen til det er at mange som benytter seg av CFD for trading ender opp med å tape penger. Grunnen til at mange taper penger er ikke på grunn av CFD i seg selv, men fordi de også bruker gearing og tar høy risiko. Gearing er et form for lån som kan brukes til å investere i CFD eller aksjer, noe som gir en økt eksponering som kan gi høyere avkastning på egenkapital som stilles som sikkerhet. Men, siden dette fungerer som en vektstang vil det også øke risikoen og muligheten for større tap.

En viktig fordel med CFD er at de kan konstrueres slik at de beveger seg motsatt av kursutviklingen til det underliggende instrumentet. Dette gjør at CFD er velegnet til shorthandel. Shorthandel med aksjer går ut på å låne aksjer som så selges i markedet, og dersom kursen faller vil du kunne kjøpe aksjene tilbake for en lavere pris. For å kunne shorte aksjer er du avhengig av at det er investorer som er villige til å låne ut aksjene til shorting. Med CFD er du derimot ikke avhengig av å låne aksjene siden du kan kjøpe en kontrakt som er konstruert slik at den stiger i verdi dersom kursen på den underliggende aksjen faller.

Nettmeglere for CFD trading

easymarkets.com logo cfd
  • Bra på pris


68 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.
etoro.com cfd
  • Bra på aksjer


76 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.
avatrade.com cfd
  • Best på pris
  • Bra på aksjer
  • Bra på opsjoner


68 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Beste CFD handelsplattform

Vi har noen enkle minimumskrav til CFD handelsplattformene som inngår i testen vår. Dette går på sikkerhet. CFD handelsplattformen må ha tillatelse fra det norske Finanstilsynet til å tilby sine tjenester, og må i tillegg være regulert av gyldig autoritet i landet selskapet er tilhørende til.

Vi valgte å gjennomføre en flerdelt test av CFD handelsplattformer. Grunnen til det er at forskjellige tradere har ulike preferanser og vurderinger av hva som er viktig. For eksempel vil det bety lite for en trader som fokuserer på aksjer å ha tilgang til det største utvalget av CFD på kryptovaluta. Andre legger mer vekt på tilgang til for eksempel analyser og nyhetsoppdateringer eller program for teknisk analyse.

Vi har delt testen inn i utvalg av CFD på forskjellige instrumenter som aksjer, indekser, valuta, råvarer og kryptovaluta. Videre har vi en egen sammenligning av CFD handelsplattformer hvor vi vurderer spread og kostnader for de ulike CFD-ene som tilbys. Mange daytradere bruker teknisk analyse, og vi har også vurdert de ulike verktøyene som tilbys. Til slutt har vi sammenlighet tilgang til data, nyheter, analyser og kursmål på de ulike CFD handelsplattformene.

Noe vi ikke har vurdert er hvilke gearing nivåer de ulike tilbyr. Grunnen til dette er enkel. Disse grensene er nemlig bestemt av ESMA, og om du finner en CFD handelsplattform som tilbyr høyere gearing er det stor sjanse for at det er en useriøst CFD handelsplattform.

Utvalg av CFD

Dyktige daytradere har ofte spesialisert seg på et område, og derfor har vi delt vår test av beste CFD handelsplattform inn i ulike grupper av instrumenter. Dette gjør at det kan bli enklere for deg å finne frem til den plattformen som passer best for deg og din daytrading med CFD.

Beste CFD handelsplattform for aksjer og indekser

CFD handelsplattformAntall aksjerAntall ETFAntall indekser
AvaTrade620+6020
Capital6000+120+24
EasyMarkets6414
eToro2000+ (ekte aksjer i USA)260+13
Markets1970+6039
Plus5001620+9629

Dersom du er ute etter beste CFD handelsplattform for aksjer er det ingen tvil om at Capital er det beste valget. Med CFD på over 5900 aksjer vil du ha et utvalg som er nesten tre ganger større enn hos neste på listen. Med tilgang til 120+ ETF og 24 indekser er Capital også jevnt over den beste. Vil du derimot kun trade børsnoterte fond eller ETF kommer eToro best ut. Med kun indekser er Markets på topp.

Beste CFD handelsplattform for råvarer, blends og obligasjoner

CFD handelsplattformAntall råvarerAntall blendsAntall obligasjoner
AvaTrade212
Capital27
EasyMarkets17
eToro33
Markets28104
Plus50022

Ser vi på råvarer, blends og obligasjoner er det eToro som har størst utvalg av førstnevnte, mens Markets er den eneste som tilbyr CFD trading på blends og obligasjoner. Markets har også en solid andreplass når det gjelder råvarer, og det gjør at vi samlet lander på Markets som det beste valget av CFD handelsplattform for råvarer, blends og obligasjoner.

Beste CFD handelsplattform for valuta og kryptovaluta

CFD handelsplattformAntall valutakryssAntall kryptovaluta
AvaTrade5520
Capital138480
EasyMarkets636
eToro4950
Markets6725
Plus5006719

Med fokus på valutakryss og kryptovaluta er Capital den soleklare vinneren. Med tilgang til 138 valutakryss og 480 kryptovaluta er de milevis foran konkurrentene. Vil du trade valuta eller kryptovaluta bør altså Capital være et alternativ du undersøker nærmere.

Beste CFD handelsplattform for opsjoner

CFD handelsplattformAntall opsjoner
AvaTrade40
Capital
EasyMarkets
eToro
Markets
Plus500290

Opsjoner er normalt forbeholdt profesjonelle aktører, men i det siste har enkelte aktører begynt å tilby CFD på opsjoner. AvaTrade er en av disse, og tilbyr CFD på 40 opsjoner. Den soleklare vinneren er Plus500 som tilbyr trading med CFD på hele 290 opsjoner.

Spread på CFD handelsplattform

CFD handelsplattformSpread TeslaSpread S&P500Spread gullSpread USDJPYSpread BTCUSD
AvaTrade0,2 %0,01 %0,018 %0,009 %0,2 %
Capital0,25 %0,15 %0,015 %0,007 %0,25 %
EasyMarkets0,1 %0,02 %0,021 %0,008 %0,25 %
eToro0,14 %0,01 %0,025 %0,008 %0,75 %*
Markets0,45 %0,02 %0,05 %0,009 %0,2 %
Plus5000,75 %0,015 %0,025 %0,008 %0,3 %
Spread er dynamisk og kan variere ut fra blant annet markedsforhold. Spread ble sjekket 10.02.22 kl 08.00. *eToro tilbyr handel med ekte kryptovaluta.

Dersom du er en aktiv trader som gjennomfører mange handler på kort tid er det svært viktig å ha en spread som er lavest mulig. Ser vi på aksjer er det CFD handelsplattform fra EasyMarkets som kommer best ut med en lav spread. På S&P500 indeksen er det derimot delt mellom AvaTrade og eToro. Trader du råvarer som gull eller valuta kan Capital være et godt valg som kan gi deg lavere kostnader. Trader du derimot kryptovaluta kommer AvaTrade og Markets best ut. Samlet sett har vi landet på at Capital.com CFD handelsplattform er den rimeligste løsningen.

Teknisk analyse på CFD handelsplattform

CFD handelsplattformAnalyseprogramTradingplattform
AvaTradeEgenutvikletMetaTrader 4/5
CapitalEgenutviklet/TradingViewMetaTrader 4
EasyMarketsEgenutviklet/TradingViewMetaTrader 4
eToroProchartsEgenutviklet
MarketsTradingViewMetaTrader 4/5
Plus500EgenutvikletEgenutviklet

Vi skal ærlig innrømme at TradingView er det beste programmet for teknisk analyse, og spesielt om vi også ser på pris. Capital og EasyMarkets har en løsning som lar deg koble TradingView og handelsplattformen sammen slik at du kan trade direkte fra TradingView. MetaTrader er en tradingplattform som gir deg mange muligheter som for eksempel avanserte tekniske analyser, hedging og screening av aksjer. Capital tilbyr MetaTrader 4, og det sammen med TradingView gjør at Capital.com tar seieren her.

Data, nyheter, analyser og kursmål

CFD handelsplattformSelskapsdataNyheterAnbefalinger og kursmål
AvaTradeNeiNeiNei
CapitalJaJaNei
EasyMarketsNeiNeiNei
eToroJaNeiJa, på enkelte aksjer
MarketsJaJaNei
Plus500NeiNeiNei

Det er viktig å ha tilgang til informasjon når du skal daytrade, og den beste løsningen er selvsagt å ha det integrert i CFD handelsplattformen. Både Capital, eToro og Markets tilbyr selskapsdata som resultatoversikt og multipler, noe som er en fordel om du vil trade CFD på aksjer. Når det kommer til nyheter er dette noe du finner hos Capital og Markets. Analyser og anbefalinger på aksjer får du på eToro og Markets. Igjen må vi si at Capital.com gir en bedre tjeneste.

Best i test CFD handelsplattform

Det er en vanskelig oppgave å si hvilken CFD handelsplattform som er desidert best. Vil du for eksempel trade opsjoner med CFD er det uten tvil Plus500 som kommer best ut, mens Capital har det største utvalget av valutakryss og kryptovaluta som kan trades med CFD.

Ser vi på alle parameter vi har målt må vi si at Capital.com skiller seg positivt ut. Utvalget av instrumenter som kan trades med CFD er jevnt over veldig bra, kostnadene er konkurransedyktige, og de skiller seg positivt ut på teknisk analyse, nyheter, selskapsinformasjon og anbefalinger. Er du en trader som vil ha tilgang til mange markeder tror vi at du kan bli fornøyd med Capital.com.

CFD handelsplattform FAQ

Hvor kan jeg finne trygge CFD handelsplattformer?

I vår store test av CFD handelsplattformer har vi gått gjennom og vurdert flere løsninger som vi selv har erfaring med å bruke. Minstekravet for å komme med i testen vår er at de har tillatelse fra det norske Finanstilsynet til å tilby sine tjenester i Norge.

Hvilken CFD handelsplattform er billigst?

Når du skal finne billigste CFD handelsplattform er det viktig å undersøke spreaden på de instrumentene du vil trade. Skal du bruke gearing eller shorting er det viktig å se hvilke renter som trekkes. I vår test kan du se oversikten over spread på ulike CFD handelsplattformer.

Hvilken CFD handelsplattform har best løsninger og verktøy?

Det er vanskelig å si at en bestemt plattform for trading er bedre enn andre uten å vite hvilke krav du har. På vår side har vi en stor gjennomgang av CFD handelsplattformer som er tilgjengelig for tradere i Norge. Bruke vår test til å finne best CFD handelsplattform.

Hvilken CFD handelsplattform har best utvalg av CFD?

I følge vår oversikt er det Capital som kommer best ut totalt sett, men det finnes enkelte som har større utvalg av for eksempel CFD på kryptovaluta eller opsjoner. I vår oversikt kan de se utvalget til hver enkelt CFD handelsplattform for å finne den som passer best til deg.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *