slik hvordan kjøpe aksjer i nettbanken dnb nordea
Nyheter

Hvordan kjøpe aksjer i nettbanken?

Dersom du vil begynne å investere finnes det få løsninger som er enklere enn å kjøpe aksjer i nettbanken. Her viser vi deg fremgangsmåten. I tillegg viser vi deg også hvordan du kan kjøpe aksjer uten kurtasje.

Hvordan kjøpe aksjer i nettbanken?

Å kjøpe aksjer i nettbanken er en enkel og trygg løsning som gjør at flere kan begynne med investering i aksjer. Samtidig kan du også få grei oversikt ved å ha alt fra lønnskonto til forsikringer og aksjer samlet på en plass. De fleste er nok godt kjent med sin egen nettbank og hvordan denne brukes. Dette gjør at det også blir enkelt å kjøpe eller selge aksjer i nettbanken. Dermed er dette en svært brukervennlig løsning for aksjehandel.

Slik kjøper du aksjer i nettbank – snarveier

Bør du kjøpe aksjer i nettbanken?

Selv om det å kjøpe aksjer i nettbanken er enkelt, betyr ikke at dette er en den beste løsningen. Det er slik at de aller fleste banker ikke gir deg tilgang til mer enn Oslo Børs. Dermed kan det bli umulig å investere i for eksempel danske, finske, tyske eller amerikanske aksjer. Videre pleier norske banker å ta store gebyrer når du kjøper aksjer i nettbanken. Dermed kan dette bli en dyr løsning for aksjehandel.

Kurtasjefri aksjehandel med norske, danske, tyske og amerikanske aksjer
 • Aksjer på 17 børser
 • Analyse på utvalge selskap
 • Aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

Slik kjøper du aksjer i nettbanken

Uansett, her skal vi vise deg hvordan du kan kjøpe aksjer i nettbanken. Vi har valgt ut 3 av de mest brukte bankene i Norge, nemlig DNB, Nordea og SBanken. Selv om du bruker nettbank fra en av disse bankene, og har en brukervennlig løsning for aksjehandel, anbefaler vi også at du leser gjennom hvordan du kan kjøpe aksjer på eToro. Med eToro får du tilgang til flere børser, og du kan kjøpe og selge aksjer uten kurtasje. Det betyr at du kan spare penger på å velge eToro fremfor DNB, Nordea eller SBanken.

Du kan også lese mer om eToro i vår test av beste CFD handelsplattform hvor vi sammenligner flere forskjellige nettmeglere.

Kjøpe aksjer i DNB nettbank

Dersom du er kunde i DNB har du 2 alternativer å velge mellom når du vil kjøpe aksjer. Du kan enten bruke nettbanken til aksjehandel eller du kan bruke Spare-appen på mobil. Her skal vi vise deg hvordan du kjøper aksjer i DNB nettbank. Før du kan kjøpe aksjer i nettbank på DNB må du sikre at du har penger på din aksjekonto.

Aller først velger du Sparing og investering når du er logget inn i din DNB nettbank. Deretter velger du Aksjehandel. Du kan nå bruke søkefeltet på toppen av siden for å finne aksjen du vil kjøpe. Søk på selskapsnavn eller ticker.

Oppgi antallet aksjer du vil kjøpe i feltet Volum. Vær sikker på at du har nok penger på din konto til å gjennomføre kjøpet. Du kan nå oppgi Limit. Limit er den høyeste kursen du er villig til å betale for aksjen. Oppgi varighet på ordren. Her kan du maks oppgi 30 dager. Når du trykker på Kjøp vil din ordre aktiveres og legges ut i markedet.

Så lenge noen er villige til å selge aksjen til kursen du byr vil ordren din bli utført. Aksjene dine vil bli lagt til i din Oversikt. Du får også en kvittering tilsendt som viser at din ordre er gjennomført og at du har kjøpt aksjene.

Kurtasje på aksjehandel i DNB nettbank – Pluss og Basis

InstrumentKurtasje
Aksjer på Oslo Børs0,05 % min kr 79,-
Amerikanske aksjer0,10 % min USD 10,-
Tyske aksjer0,20 % min EUR 22,-

Kjøpe aksjer i Nordea nettbank

På Nordea kan du kjøpe aksjer gjennom Investor. Dette er en handelsplattform for aksjehandel. Før du kan ta i bruk denne må du bestille Aksjehandel på nett. Denne tjenesten kan du bestille når du er logget inn på din nettbank. Når du har aktivert Aksjehandle på nett logger du inn på din Nordea nettbank og velger Sparing og investering. Her velger du Handle og Invester, før du trykker på Nordea Investor.

På siden Invester finner du en liste over norske og nordiske aksjer du kan investere i. Ønsker du å investere i aksjer utenfor Norden må du kontakte megler på telefon. Søk deg frem til selskapet du vil investere i. Åpne ordreskjemaet ved å trykke på Kjøp.

Skriv inn volumet eller antallet aksjer du vil kjøpe i selskapet. Deretter oppgir du Limit eller den høyeste kursen du er villig til å betale. Nå kan du oppgi varighet for din ordre, maks varighet er 20 dager. Trykk på Bekreft slik at din ordre blir aktivert og lagt ut i markedet.

Dersom din ordre blir matchet, altså at noen er villige til å selge til kursen du byr vil din ordre blir utført. Aksjene du har fått kjøpt legges automatisk til i din portefølje hvor du kan følge med på kursutvikling eller selge aksjene dine. Du får også tilsendt en kvittering for ordren.

Kurtasje på aksjehandel i Nordea nettbank – Personkunder

InstrumentKurtasje
Aksjer på Oslo Børs0,05 % min kr 39,-
Amerikanske aksjerKun telefonordre – 0,20 % min USD 28
Tyske aksjerKun telefonordre – 0,20 % min EUR 28

Kjøpe aksjer i SBanken nettbank

SBanken lar deg også kjøpe aksjer på nett gjennom nettbanken. Men, SBanken tilbyr kun aksjehandel med norske aksjer notert på børsen i Oslo. For å komme i gang med aksjehandel trykker du på Meny og velger Handle aksjer som du finner under Fond og aksjer.

Du kan nå enten velge en aksje fra listen eller søke deg frem til aksjen du vil kjøpe i SBanken nettbank. I ordreskjemaet oppgir du antallet aksjer du vil kjøpe i selskapet. Du må også oppgi Limit eller prisen du er villig til å betale pr aksje. Når du bekrefter din ordre vil den bli lagt ut i markedet.

Så snart din ordre er utført vil din aksjer bli lagt til under Mine aksjer hvor du kan følge med på kursutviklingen. Herfra kan du også enkelt kjøpe og selge aksjer du allerede har. Du får også tilsendt kvittering for gjennomførte aksjehandler i SBanken nettbank.

Kurtasje på aksjehandel i SBanken nettbank

InstrumentKurtasje
Aksjer på Oslo Børs0,05 % min 49 kr
Amerikanske aksjerIkke tilgjengelig
Tyske aksjerIkke tilgjengelig

Slik kan du kjøpe aksjer uten kurtasje på eToro

På eToro kan du kjøpe aksjer notert som børser som Euronext Oslo, Frankfurt Stock Exchange, NYSE og Nasdaq. Med tilgang til 17 børser har du mange investeringsmuligheter og ikke minst gode muligheter til å bygge opp en godt diversifisert portefølje. På eToro betaler du ingen kurtasje når du kjøper eller selger aksjer. Den eneste kostnaden på aksjehandel er spread, altså forskjellen mellom kjøps- og salgskurs. Det betyr at du kan spare penger på å velge eToro fremfor å kjøpe aksjer i nettbanken på DNB, Nordea eller SBanken.

1: Besøk nettsiden til eToro

Før du kan kjøpe aksjer på eToro må du registrere en konto. Dermed må du besøke nettsiden til eToro. Du kommer deg til den ved å trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden er svært brukervennlig og den er også tilgjengelig på norsk. Når du er på nettsiden kan du trykke på Begynn å investere slik at du får frem registreringsskjemaet.

Kurtasjefri aksjehandel med norske, danske, tyske og amerikanske aksjer
 • Aksjer på 17 børser
 • Analyse på utvalge selskap
 • Aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

76 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.

2: Åpne aksjekonto på eToro

I registreringsskjemaet kan du først velge hvilken metode du vil bruke for å logge inn på din konto. Du kan enten lage et passord og bruke mailadressen din, eller velge å bruke din Google- eller Facebook-konto til innloggingen. Når du har valgt og aktivert innloggingsmetode er din konto registrert og du er logget inn. Men, før du kan begynne å kjøpe aksjer må du fullføre registreringen.

Ved å trykke på Fullfør profil får du frem skjemaet hvor du kan skrive inn opplysninger som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer blir kartlagt, og for å kartlegge hvor pengene du vil investere kommer fra. Siste trinn i registreringen er å sikre kontoen din ved å gjennomføre kontoverifisering. Det gjør du ved å laste opp bilde av ID og et dokument som viser adressen din.

3: Gjør innskudd på din konto

For å begynne med aksjehandel uten kurtasje på eToro må du gjøre innskudd. Det minste innskuddet du kan gjøre er på €50 eller rundt 500 kr. Dette sammen med kurtasjefri aksjehandel gjør at eToro er en veldig god og rimelig løsning for nye investorer som vil begynne med aksjer. Trykk på Sett inn penger, velg betalingsmetoden du vil bruke og oppgi summen du vil sette inn på din aksjekonto. Bekreft så innskuddet.

 • Minst €50 innskudd
 • Bankoverføring, Rapid Transfer
 • VISA, MasterCard, Revolut
 • PayPal, Skrill, Neteller

4: Kjøp aksjer uten kurtasje

Øverst på skjermen vil du finne et søkefelt. Her kan du søke etter selskapsnavn eller ticker på aksjen du vil investere i. Trykk på søkeresultatet slik at du kommer til informasjonssiden til aksjen. Her kan du få nyttig informasjon om selskapet og se på kursutviklingen. For å legge inn en ordre åpner du ordreskjemaet ved å trykke på Handle.

I ordreskjemaet kan du oppgi summen du vil investere eller antallet aksjer du vil kjøpe. Ved å trykke på bekreft vil din ordre legges ut i markedet. Dine aksjer legges til din Portefølje hvor du kan følge med på kursutviklingen på dine investeringer.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *