TradingView teknisk analyse verktøy

TradingView teknisk analyse

Blant norske tradere og investorer har TradingView teknisk analyse program begynt å få oppmerksomhet. Analyseprogrammet brukes også av flere analytikere og meglerhus. Analyseverktøyet gir deg tilgang til et sterkt program og mye data som kan være nyttig når du trader eller investerer.

TradingView teknisk analyse

Lenge er det Bloomberg terminal som har vært proffenes foretrukne verktøy til å lage tekniske analyser, innhente finansiell data og følge med på markedene. Problemet med Bloomberg terminal er prisen. For de aller fleste er denne så høy at dette ikke blir et alternativ.

TradingView teknisk analyse er derimot et program som har en gunstig pris. Månedsprisen går fra gratis til $59,95 pr mnd, og for mange vil Pro eller Pro+ som kun koster noen hundrelapper pr mnd være gode valg. Når du registrerer deg som bruker på TradingView teknisk analyse kan du prøve Premium gratis i 30 dager. Dette er en skikkelig no brainer og noe vi anbefaler.

Basic versjonen fungerer greit for de fleste som driver med trading på nettet, men her kan du kun legge til 3 ulike indikatorer i dine tekniske analyser. Det er også begrenset hvor mange alarmer du kan ha på analysene dine. De høyere versjonene gir deg mulighet til å ha flere indikatorer, bruke flere verktøy, og derfor anbefaler vi at du prøver Premium først slik at du kan se hvilket behov du har.

  • Basic – gratis
  • Pro – $14,95 pr mnd
  • Pro+ – $29,95 pr mnd
  • Premium – $59,95 pr mnd

Prøv TradingView teknisk analyse Premium gratis

Som nevnt kan du teste en av de betalte versjonene av TradingView teknisk analyse verktøy i 30 dager når du registrerer deg. Dette gir deg en veldig bra mulighet til å teste et proff analyseprogram, samtidig som du kan finne ut hvilken versjon som passer deg best. For å registrere deg kan du besøke nettsiden her:

TradingView app

Etter du har registrert deg kan du laste ned TradingView app. Denne fungerer godt til å følge med på markedene og få beskjed om brudd på støtter eller motstander. Vår erfaring med TradingView app er at den fungerer ganske dårlig til å lage tekniske analyser. Grunnen til dette er selvsagt at mobilskjermen blir for liten.

Analyse verktøy

Som analyse verktøy fungerer TradingView veldig godt. Noe vi liker godt er at dette er et sky program, noe som betyr at du åpner det i nettleseren din. Dermed kan det brukes på Mac, PC og Chromebook. En annen fordel er at skybaserte program krever mindre energi og ressurser, og det betyr at batteriet ditt vil leve litt lengre når du bruker TradingView teknisk analyse.

Designet er bra. Det er chartet som står i sentrum, og alle verktøy er plassert i rammen rundt chartet. Du kan velge om du vil ha flere charts fremme. Dette fungerer bra når du følger med på markedet, men vi foretrekker å ha kun et chart når vi lager tekniske analyser.

Av instrumenter finner du nesten alt. Av norske aksjer har du dekket alt fra Merkur Market til OBX, og selvsagt alle indeksene. Dette gjelder også for aksjer på utenlandske børser, valuta, råvarer og mye mer.

Støtte og motstand

Av de mest grunnleggende funksjonene på TradingView teknisk analyse verktøy har du funksjonene for støtte og motstand. Støtter og motstander innen teknisk analyse er viktige i seg selv, men disse er som kjent også viktige deler av både tekniske trender og tekniske formasjoner.

Støtter og motstander kan enkelt tegnes inn ved å bruke stråler, linjer og trendlinjer. I tillegg har du mer eksotiske støtte- og motstandsfunksjoner som Pitchfork, Gann Fan og Fibonacci Retracement.

Når det kommer til tekniske trender kan du enten bruke stråler, linjer eller trendlinjer, men du kan også bruke Parallel Channel, Disjoint Channel, Flat Top/Bottom Channel eller Regression Trend.

Formasjoner

De aller fleste formasjonene kan tegnes inn ved å bruke funksjonene for støtte og motstand. Men, det er også lagt til funksjoner for tekniske formasjoner som hode skulder formasjoner og triangel formasjoner.

Indikatorer

Indikatorer kan brukes til å få kjøps- og salgssignaler, bekrefte brudd eller se om aksjer er oversolgt eller overkjøpt. Glidende gjennomsnitt er et vanlig trendindikator, og denne har du i forskjellige varianter på TradingView teknisk analyse program. Videre har du indikatorer som Parabolic SAR, Bollinger Bands, RSI, MACD og et utall andre å velge mellom.

Historiske nøkkeltall

En av de store styrkene til TradingView teknisk analyse program er at de tilbyr historiske nøkkeltall for aksjer. Dette gir deg muligheten til å studere utviklingen over tid for multipler som Price/Earnings, Price/Sales, EV/EBITDA, Price/Book og mange andre. Dette kan være nyttig for å se om aksjer er overvurdert eller undervurdert.

Prøv TradingView teknisk analyse

Vi anbefaler å gå for en av de betalte versjonene av TradingView teknisk analyse program, nettopp fordi dette gir deg en langt større frihet og flere muligheter. En pris fra $15,95 pr mnd er mer enn overkommelig for de fleste. Samtidig kan nok gratisversjonen fungere greit nok for de fleste. For å teste ut Premium versjonen, som er den beste, gratis i 30 dager kan du registrere deg ved å følge denne linken: